De dagen worden korter, het wordt buiten kouder en natter en alleen met sneakers houdt Guus de voeten niet meer warm en droog. Nieuwe schoenen zijn nodig. Guus weet goed wat hij wel en niet mooi vindt! Altijd handig, dan valt er al veel af. Guus weet welke schoenen hij graag wil: stoere hoge schoenen waarin je voeten droog blijven, die lekker zitten en fijn lopen. 

Passen 
We hebben online gekeken, mooie schoenen gezien maar direct passen is toch handiger. We gaan samen op pad. Eerst de juiste maat bepalen voordat we verder kunnen. Ik vertel dat Guus een spalk om zijn linkerbeen heeft en dat het vinden van een goed passende schoen lastiger is. Guus wijst de schoenen aan die hij mooi vindt. Met een stapel dozen komt de verkoopster terug en kan het passen beginnen. Mooie stoere boots met een rits aan de zijkant, elastiek aan de zijkant maar zelfs met veters lukt het niet! De ene na de andere schoen kan zo weer in de doos en terug naar het magazijn. Misschien lukt het met een maat groter? Maar helaas, ook dit gaat niet lukken!

Tweede keus 
Guus moet opnieuw kijken naar modellen die hij wil passen. Lastig als je iets in gedachten hebt. Opnieuw een stapel dozen en weer passen. Ah, een schoen die past en lekker zit. Hij heeft beide schoenen aan en loopt een rondje door de winkel. Bij iedere pas lijkt het alsof er olifant door de winkel loopt. Door de spalk heeft Guus moeite om zijn voet goed af te wikkelen en deze schoen heeft een hele platte zool waardoor het lijkt of er een olifant door de winkel loopt! Uiteindelijk vindt hij een schoen die past, lekker zit en ook nog lekker loopt: een sneaker. Tja en nu maar duimen dat het deze winter niet te koud wordt en het weinig regent als Guus naar school fietst.

Duimen 
Als we naar de auto lopen zegt Guus: “Ik hoop dat ik heel snel van die rot spalk af ben. Ik kan niet eens schoenen aan die ik mooi vind.” En zo word je zelfs met iets simpels als schoenen kopen geconfronteerd met je uitdagingen. Wij duimen voor hem dat er een tijd komt dat hij zonder spalk loopt… en alleen maar schoenen koopt die hij mooi vindt.