Wat vind jij?

Op deze website delen wij onze ervaringen door verhalen, tips over therapieën die Guus heeft gevolgd, activiteiten waaraan hij heeft meegedaan, boeken die we hebben gelezen, documentaires die we hebben gekeken en een foto en film verslag van de afgelopen periode. 

Wij willen met verhalen uit onze professionele en sociale omgeving proberen een extra steun te zijn voor anderen. We hebben mensen uit onze omgeving benaderd en ze het volgende voorgelegd: "Wat vind jij?" Hieronder lees je de verhalen en reacties. 

Op zestien december 2018 heeft Guus een ongeluk gehad. Bij een aanrijding met een auto is hij zeer ernstig gewond geraakt. Guus heeft diffuse axonale injury (DAI), dit is ontstaan door een hersenkneuzing. Een hersenkneuzing is een ernstige vorm van traumatisch hersenletsel. Het hersenweefsel is beschadigd geraakt en dit veroorzaakt schade aan de verbindingen tussen zenuwcellen. Het is moeilijk te voorspellen waarom en wanneer iemand bepaalde klachten ervaart en hoe lang ze zullen aanhouden. De plaats en omvang van het letsel zijn factoren die hierop van invloed zijn. De uitdagingen die kunnen ontstaan door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) zijn onderverdeeld in vier categorieën: fysiek, emotioneel, cognitief en psychosociaal. 

Zoals hierboven staat beschreven is het een dubbeltje op z'n kant. Het dubbeltje is bij Guus meerdere keren de goede kant op gevallen. Hij heeft het ongeluk overleefd, hij is na lange tijd bij bewustzijn gekomen, hij heeft belangrijke en grote stappen gezet in zijn herstel. De andere kant is dat hij nog dagelijks traint om doelen van zijn lijstje te kunnen strepen. Iedere dag ervaart hij grenzen en uitdagingen die het gevolg zijn van NAH.

Guus moet het helemaal zelf doen! Dit kan hij alleen met de juiste faciliteiten en de juiste mensen om zich heen. Een van deze mensen ben jij! Wil je daarom onderstaande vragen beantwoorden? Als het lukt en je vindt het leuk dan heel graag in verhaalvorm  (een soort blog van maximaal twee A4'tjes). De volgorde waarin je de vragen beantwoord is persoonlijk en je eigen keuze. Het beantwoorden van de vragen is vanuit jouw beleving, mening of idee.

  • Beschrijf hoe je betrokken bent bij Guus of ons gezin. Was je al betrokken voor het ongeluk? Zo ja, is de betrokkenheid verandert en hoe is deze dan verandert?

  • Beschrijf wat je dacht nadat je Guus voor de eerste keer hebt gezien/ ontmoet na zijn ongeluk. Wat denk je als je Guus nu weer ziet? Omschrijf wat, naast wilskracht en doorzettingsvermogen, volgens jou heeft bijgedragen aan zijn herstel?

  • Wat is je het meeste bijgebleven van de tijd na het ongeluk of de dag dat je hem hebt ontmoet tot de dag van vandaag?

  • Welke factoren kunnen nog meer bijdragen aan het proces naar een beter herstel en meer kwaliteit van leren?

  • Wat wil je Guus en ons gezin meegeven aan tips, aanbevelingen en aandachtspunten? Alles is welkom.

Wij willen je reactie graag plaatsen op onze website met daarbij een foto, afbeelding, spreuk of iets anders kenmerkends. Iets waarbij je meteen aan Guus of ons gezin denkt. 

Juni 2021
Monique Hanstede - familie
Juni 2021
Hanneke Velthuis - begeleiding onderwijs
Juni 2021
Maretie Masselink - begeleiding onderwijs
Juli 2021
Marja oude Luttikhuis - sociale kring
Augustus 2021
Britt van der Meijs - Fysiotherapeut Leijpark Tilburg
September 2021
Marieke van der Ent - casemanager Hersenletsel jeugd
Oktober 2021
Marion Groothuis - maatschappelijk werk Roessingh Enschede
Februari 2022
Gonnie van Langen - DINK Kinderfysio
Juli 2022
J. Kamp - mentor Sg. Canisius
Oktober 2022
Tetje Veldhuis - Rouwbegeleider Praktijk Lichthuis -
November 2022
Frank Bruin - stichting Surftherapie
Januari 2023
Annemarie Geerdink - begeleiding onderwijs

Believe in your child 

so much that the

world thinks you're crazy

then believe more


- catherinewhitcher.com -